ons verhaal

Les Tricots d'O

O staat voor Odette en een Ode aan vrouwelijke sensualiteit en kracht. O staat ook voor een gedeeld universum tussen de wereld van Odette en Les Tricots d’O. De rode draad doorheen beide merken is de liefde voor kleur. Niet omdat modetrends het dicteren dan wel om een positieve boodschap de wereld in te sturen. In het universum van Odette staan kleuren voor positieve emoties als lichtbakens in donkere tijden. Odette is het alter-ego en de tweede naam van Nathalie, de vrouw achter het merk. Op haar ziekbed begon ze te breien om kleur te geven aan moeilijke dagen. Vandaag is ze lichamelijk nog steeds niet hersteld, maar mentaal is ze sterker dan ooit tevoren. Ze leeft en bruist van ideeën en geniet van elke kleine overwinning op haar lot.

O staat dan ook voor de O van empOwerment en overstijgt het individueel verhaal. Want Les Tricots d’O is het werk van vele mensenhanden. Alle breisters geven een ander gezicht aan Odette en tegelijkertijd streven ze allemaal naar hetzelfde want de liefde voor het eeuwenoude ambacht is wat hen verbindt. Al breiend schrijven ze eenzelfde verhaal en toch is elke creatie uniek.

let us hug you...

Les tricots d’O is dan ook een LOVE BRAND omdat ze dicht op de huid zit. Letterlijk en figuurlijk. Let us hug you is geen holle slogan, maar een intentieverklaring. De cardigans van Odette voelen als een warm deken van liefde want alleen de zachtste mohair is goed genoeg. Odette is niet bereid tot concessies als het op kwaliteit aankomt omdat het afbreuk zou doen aan haar integriteit. Tegelijkertijd laat ze zich niet beperken door dogma’s of geboden. Ze is een vrijgevochten vrouw die haar hart volgt.

In de wereld van Odette is alles mogelijk. Ze houdt van grenzen verleggen en ongekend terrein te verkennen. Ze vindt schoonheid in contradictie en durft te experimenteren met streetwise graffiti op een edel materiaal als mohair. Tegelijkertijd weigert ze vrouwen in een keurslijf te steken. Daarom laat ze hen de keuze tussen lange of korte cardigans, tussen discrete kleurnuances of gewaagde kleurcombinaties.

Odette weet immers maar al te goed dat elke vrouw uniek is. Haar creaties overstijgen rang en stand want iedereen heeft nood aan zachtheid. Let us hug you is dan ook een universele liefdesverklaring die op elk continent wordt gehoord. Het verbindt beach babes in LA, socialites in Buenos Aires, boss moms in London en femmes fatales in Parijs. Ogenschijnlijk hebben ze elk een andere stijl, maar diep in hun hart dromen ze immers allemaal van hetzelfde: liefde.

Les Tricots d’O is dan ook een Ode aan de individualiteit en laat iedereen zichzelf zijn. Elk model in de collectie laat zich perfect combineren met elke fashion look. De enige rode draad is de liefde voor kleuren. Soms subtiel zoals de zachte poedertinten van een dageraad die zwanger is van beloften. Soms uitbundig zoals een caleidoscopische explosie die de nacht verdrijft en een Ode brengt aan het leven. For the love (of colours).